Munkajogi tanácsadás

A kártérítési perek különleges típusai azok az eljárások, amelyeket az állásukból elbocsátott munkavállalók indítanak egykori munkáltatójuk ellen.

A munkajogi tanácsadás “népszerűsége” változó: amikor a gazdaság válságban van és a munkáltatók igyekeznek megszabadulni alkalmazottaiktól, a perek csúcsra járnak, mivel sok a kétes, mindenféle ürüggyel elindított felmondás. Azonban a 2008-as gazdasági világválság óta a perek száma csökken, mivel a munkáltatóknak szükségük van a dolgozókra, ezért valóban csak megalapozottan rúgják ki az alkalmazottaikat.

Kinek?

Ezzel együtt elmondhatjuk, hogy munkajogi problémák mindig vannak, és a munkaviszony felmondása a munkavállaló szempontjából mindig trauma. Ha a munkavállaló úgy véli, igaztalanul bántak vele, szinte bizonyosan bírósághoz fog fordulni. Általában nem az a cél, hogy visszavegyék a munkahelyére, hiszen ki akarna olyan közegben dolgozni, ahonnét mondvacsinált okokkal kirúgták? A cél inkább valamiféle kártérítés kicsikarása a jogtalan elbocsátásért.

Milyen esetben?

Ha Ön úgy érzi, hogy a szerződését jogtalanul bontotta fel a munkaadója, érdemes legalább konzultálnia az esetleges kártérítésről. A konzultáció során szakértő kollégánk meghallgatja az Ön verzióját és legjobb megítélése szerint eldönti, hogy érdemes-e perre vinni a dolgot. Ha egyértelmű szerződésszegés történt a munkaadó részéről, mindenképpen megéri peresíteni az ügyet. Ha a szerződésszegés nem egyértelmű, esetleg a munkavállalónak csak később jut eszébe, hogy mondvacsinált, de nagyon nehezen bizonyítható indokkal távolították el, mérlegelni kell a peresítés lehetőségét.

Milyen céllal?

Bár a per irányulhat arra, hogy a munkavállalót vegye vissza a munkaadó, aligha kell magyarázni, hogy milyen feszültség alakul ki a jogtalanul kirúgott munkavállaló és az eltávolításán mesterkedő munkaadó között. A cél sokkal inkább a szerződésszegés miatti kártérítés lehet.

Díjmentes konzultáció kérése

Előfordul, hogy a munkavállalót visszaveszi a cég, és közös megegyezéssel végül mégis megszüntetik a munkaviszonyt. Végül nagyon különleges esetekben még akár az is megeshet, hogy a munkavállalót visszaveszik és meg is tartják alkalmazásban – a munkajogi perek eredménye a nyertes fél szándékától függ.