Biztosítási károk

Biztosítási kárnak nevezzük azokat a károkat, amelyek miatt az ügyfél biztosítóhoz fordulhat és kártérítést követelhet. Sajnos a valóság sokkal bonyolultabb annál, hogy a baleset elszenvedője bead egy papírt, a biztosító pedig fizet. Ha ez ilyen egyszerű lenne, minden biztosító tönkrement volna. A biztosítók ugyanis abból élnek, hogy nem fizetnek.

Miben segít a szakértő?

Ha Önnel nem is történt még ilyesmi, az ismerőseitől biztosan hallott már hihetetlen történeteket, amikor a biztosító a legkörmönfontabb módon utasította vissza a kártérítést. Például ha az összetört telefon után azért nem fizettek, mert kiskorú gyermek kezéből esett ki. Vagy tartós rokkantság esetén azért, mert évtizedekkel korábban műtötték valamilyen hasonló problémával a rokkantat. A sort bizonyára Ön is tudja folytatni, mi pedig minden nap találkozunk az emberi rosszindulat és a mérhetetlen profitéhség bicskanyitogató megnyilvánulásaival. Azonban amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Ügyfeleink érdekeit maximális erőbedobással képviseljük, és minden megteszünk, amire a törvények lehetőséget adnak, hogy a bennünk bízók a lehető legmagasabb kártérítést kapják egy baleset vagy bármilyen káresemény után.

Hogy ez pénzéhség? Netán kapzsiság? Azok az ügyfelek, akiknek életében, egészségében vagy vagyonában hatalmast kárt okozott egy baleset, de az általunk kiharcolt kártérítésnek köszönhetően továbbra is emberhez méltó életet élhetnek, ezt nem így látják. Amíg valaki nem kerül olyan helyzetbe, hogy elveszítheti egy élet munkáját, netán egészségét, a jövőbe vetett reményét, addig nem tudja felmérni, hogy milyen anyagi segítséget jelent a megfelelően bejelentett biztosítási kár után fizetett egyszeri vagy rendszeres kártérítés.

Szolgáltatások

A biztosítási szerződések még körmönfontabbak, mint a hitelszerződések. A bank és a biztosító ugyanazt akarja: minél több pénzhez jutni. Természetesen az ügyfélnek is ugyanez a célja. Nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy szakértelem nélkül nehéz jól képviselni a saját igazát. Mi átolvassuk a biztosítása szerződését és értelmezzük a leírtakat.

Utána a különleges esetekben eljárunk a biztosítóval: ha tehát az Ön ügye nem szokványos, mi intézzük a károsult helyett.
Tanácsot adunk és segítünk, hogy a kárbejelentés tökéletes legyen, és kiváló alapját képezze minden további jogi vagy peren kívüli lépésnek, kártérítési igénynek.

Akár személyesen is megjelenünk a vagyonkár helyszínén, hogy minél pontosabban tájékozódjunk a helyzetről. Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a kártérítés igénylésének első és legfőbb pontja a káreset minden körülményének maximális pontosságú felmérése és leírása. Ha Ön nem tudja, hogy mire kell odafigyelnie, ha csak később döbben rá, egy bírósági tárgyalás során, hogy “milyen jó lett volna, ha ez akkor eszembe jut!”, már késő. Mi abban segítünk, hogy minden információ meglegyen, amire szükség lehet a kártérítéshez vezető út során.

Segítjük továbbá a kártérítés gyors kifizetését, felgyorsítjuk a folyamatot, megkíséreljük minél rövidebbre fogni az üresjárati időszakokat, amikor a kártérítés ügye semmit sem halad előre.

Témák

  • Kársegélyszolgálat
  • Összetett, akár több kártípust felölelő károk rendezése
  • Lakossági kárrendezés, ezen belül vagyoni, nem vagyoni, személyi sérüléssel járó és felelősségi károk rendezése (KGFB, casco, lakásbiztosítás)
  • Vállalatok, állami intézmények kárfelmérése: vagyoni károk, üzemszünetből eredő károk, géptöréskár, építési, szerelési, baleseti kár stb.
  • Gépjárműkárok: vagyoni és személyi sérülések károk itthon és külföldön, természetes és jogi személyek részére
  • Szállítmánybiztosítási és CMR-károk rendezése
  • Mezőgazdasági károk felmérése és a kártérítés intézése
  • Katasztrófából és tömegszerencsétlenségből eredő károk rendezésében való részvétel