Miben segít a biztosítási szakjogász?

Egy közlekedési balesetet követően az esetek egy részében a felek segítség nélkül meg tudnak egyezni, de sokszor előfordul, hogy a károsult nem tudja mire jogosult pontosan vagy nem fizetik meg minden kárát. Ezekben az esetekben indokolt egy biztosítási szakjogász segítségét kérni.

A biztosítási szakjogász átlátja a biztosítási rendszer – biztosítás, viszontbiztosítás és kártérítés –  komplex működési folyamatait, felismeri a felmerülő problémák jogi természetét.

A konfliktusokat szakszerűen kezeli és kiválasztja a rájuk alkalmazható jogi megoldásokat. Nemcsak a hazai, hanem az európai joganyaggal is tisztában van, illetve a kártérítési felelősség fejlődésének legújabb tendenciáit is ismeri, különös tekintettel a jogi szabályozásra és hazai bírói gyakorlatra.

Biztosítási szakjogász segítségével hatékonyan és gyorsan oldhatja meg kártérítési ügyeit.

Főként a személyi sérüléssel járó balesetekben javasolt hozzáértővel összeállíttatni egy olyan kártérítési igényt, amely minden részletre kiterjed, hiszen vannak olyan kártérítési formák, melyről nem is tudja a károsult, hogy jogosan követelheti.

Tehát a biztosítási szakjogász abban is segítséget nyújt, hogy az ügyfél minden lehetőséget kihasználhasson, ami közelebb viszi őt ahhoz, hogy a számára okozott kár teljes egészében megtérüljön.

A kárigényre vonatkozó tárgyalások nagyrészt peren kívül rendezhetők.

Ha a felek álláspontja nagy mértékben eltérne, vagy a biztosító megtagadja a kártérítés kifizetését, akkor peres eljárásban lehet érvényesíteni a kárigényt. Ez tetemes költséggel jár, ráadásul évekbe telhet, mire hozzájutunk a minket illető összeghez.

A biztosítási szakjogász megkeresi azokat a lehetőségeket, mellyel elkerülhető, hogy peres útra kelljen vinni az ügyünket, illetve peres esetben a legrövidebb úton igyekszik az ügyet sikerre vinni.