Szükséges jogászi segítség a kártérítéshez?

A legtöbben a biztosítás megkötésekor nem olvassuk végig a teljes biztosítási szerződésünk minden pontját és nem ellenőrizzük az ezzel kapcsolatos törvények ide vágó részét sem.

Egy biztosítási esemény alkalmával könnyen alakulhat úgy, hogy a kárunkat a biztosító erre, vagy arra a pontra hivatkozva nem téríti meg.

Jogi érdekképviseletet nem kötelező igénybe venni, de ilyen esetekben erősen ajánlott!

Egy autóbalesetben, vagy motorbalesetben sokszor a vagyontárgyak értékének megtérítésénél megáll az eljárás. Hiszen a biztosított nincs tisztában azzal, hogy a kártérítésnek pontosan milyen formáira jogosult ezen kívül.

megfelelő szaktudással, speciális gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező jogász segítségével elérhető a teljes körű kártérítés, amely kiterjed a vagyoni és nemvagyoni károkra is.

Nemvagyoni kára van? Kérjen segítséget!

Nemvagyoni kártérítések esetében a kár nehezen meghatározható, hiszen egy tartós rokkantság, vagy egy baleset során átélt lelki trauma nem számszerűsíthető egy egyszerű képlettel.

Már a kártérítési igény megfogalmazása is döntően befolyásolhatja a későbbi kifizetések mértékét, így egy megfelelően felkészült jogász segíthet már az első lépésektől.

Indokolt esetek:

  • Ha nemvagyoni kárról van szó
  • Ha az okozó ismeretlen
  • Ha nem ismeri el a felelősségét az okozó
  • Ha a biztosító vitatja az igény jogosságát

Hiszen ezekben az esetekben is lehet az igény megalapozott, csak elképzelhető, hogy nem megfelelően van előterjesztve, illetve az igénylő nem rendelkezik kellő jogi ismerettel ahhoz, hogy az ügy egyes lépéseire megfelelően reagáljon.

Megéri jogi segítséget igénybe venni, hiszen a kártérítésként kapható teljes összegnek csak töredékét kell a jogi képviselet díjára fordítani.